van Meurs, uw orthopedische specialist

Stretchwalker waarschijnlijk de meest comfortabele wandelschoen op onze planeet.

02 November 2010 | door Johnny van Meurs

Wat is een stretch walker?

Stretchwalker combineert het beste van twee verschillende werelden namelijk de Japanse zoolinnovatie en Xsensible stretch-technologie.

Die twee samengesmolten maken een revolutionaire wandelschoen.

De rocker bodem bestaat uit twee zachte EVA delen. Het verstevigd balanspunt zorgt voor een automatische afrol.

Wandelen wordt gemakkelijker, aangenamer ,minder vermoeiend en gezonder zonder dat er speciale training vereist is.

De lichaamshouding wordt verbeterd en de diagonaal geplaatste middenconsole zorgt voor een afdruk die overeenkomt met blootsvoets lopen.

Doordat de stretchwalker voorzien is van deze Xsensible technologie maakt deze schoen het u lichaam mogelijk om meer natuurlijke bewegingen te gaan maken, dit bevordert de bloedsomloop, terwijl dat alles heel comfortabel aan voelt.

Wat zijn de concrete voordelen

Vermindert de werklast op uw gewrichten

Het zachte lage rebound EVA schuim fungeert als een kussen en verminderd zo de impact op uw gewrichten.

Stimuleert goede houding

De ideale positionering van het lichaams center ligt ongeveer op 47% van de hiel. Heel veel mensen hebben zwakkere tenen, omdat het center van hun zwaartekracht achter de ideale positie bevindt. Stretch walkers helpen om een ideale positie terug te vinden.

Helpt een betere bloedsomloop te bevorderen

Door een betere staphouding aan te nemen, bevordert men de bloedsomloop in de benen (niet vergeten de benen zijn ons tweede hart)

Geen training vereist

De lage Rocker Bodem gecombineerd met een roll-bar zorgt voor gemak van gewichtsverschuiving zodat u niet hoeft te wennen aan het dragen van stretchwalkers. Ze voelen onmiddellijk comfortabel en gemakkelijk aan om te wandelen.

Conclusie

De schoenen voelen niet alleen goed aan, ze zien er ook goed uit, en laten ons toe om actief bezig te zijn, heel de dag door. Het geheim van een mix van oude wijsheid en moderne technologie.

www.stretchwalker.com

Tags: comfortschoenen, wandelschoenen


van Meurs werkt mee aan diabetesvoetkliniek in AZ Sint-Jan te Brugge

13 June 2009 | door Johnny van Meurs

voetjes Personen met jarenlange diabetes hebben risico op voetproblemen door verminderde bloedcirculatie, gestoorde gevoeligheid, verminderde beweeglijkheid en een kwetsbare huid. Daarom moeten ze extra aandacht aan hun voeten besteden om wonden en eventuele amputaties te voorkomen.

Omdat bij diabetische voetletsels kennis en aanpak van meerdere specialisten nodig is, werd in het AZ Sint-Jan een diabetesvoetkliniek opgericht. Het doel is om aan mensen met diabetes een optimale voetzorg te bieden.

In de diabeteskliniek is een multidisciplinair team aanwezig:

De laatste functie wordt in de diabeteskliniek verzorgt door Johny van Meurs en Steven Loosveld.

In de diabeteskliniek krijgt u onder andere advies over voetverzorging en schoeisel, podologische behandeling voor eelt, nagelproblemen en voetmisvormingen of kunt u er terecht bij voorschrift voor orthopedische zolen of schoeisel.

U vindt de diabeteskliniek in het AZ Sint-Jan, Ruddershove 10 te Brugge, B-liften, 3e verdieping. De kliniek is open op woensdagmorgen van 8 uur tot 10 uur. Afspraken kunnen gemaakt worden op het nummer 050 45 23 37.

Tags: orthopedie, voetletsel, diabetes


Geamputeerden moeten hun elektronische kunstbeen terug afgeven

12 June 2009 | door Johnny van Meurs

elektronisch C-LegIn de media was recent heel wat te doen over de zaak van Annelotte Rosseel en Dana Wouters. Deze vriendinnen verloren na een verkeersongeval elk een been. Omdat de verzekeraar hen nu zelf verantwoordelijk stelt voor het verkeersongeval, ontvangen ze geen schadevergoeding.

De meisjes komen nu financieel serieus in de problemen, en zullen hun elektronische C-Leg moeten afstaan en hun vroegere prothese terugvragen.

Dankzij de elektronische C-Leg, een computergestuurd kunstbeen dat het stappen vergemakkelijkt en vallen haast onmogelijk maakt, verliep de revalidatie uitstekend. Dankzij het elektronische systeem past de prothese zich automatisch aan aan de snelheid waarmee ze stappen.

elektronisch C-LegMaar recent kregen ze een nieuwe klap te verwerken. De verzekeraar van de Portugese trucker die het ongeval veroorzaakte, stelt dat de meisjes mee verantwoordelijk zijn voor het ongeval. De juridische discussie brengt met zich mee dat de twee vrouwen nog altijd geen euro schadevergoeding kregen. En de ziekenhuisfacturen blijven oplopen. Zo hebben ze reeds een afbetalingsplan ondertekend om in afwachting van een eventuele schadevergoeding zelf de ziekenhuiskosten te kunnen betalen.

Tags: prothese


Recent Nieuws

02.11.10Stretchwalker waarschijnlijk de meest comfortabele wandelschoen op onze planeet.
13.06.09van Meurs werkt mee aan diabetesvoetkliniek in AZ Sint-Jan te Brugge
12.06.09Geamputeerden moeten hun elektronische kunstbeen terug afgeven

Archief

Categorieën

Blijf op de hoogte

Velden met * zijn verplicht.
Uw emailadres wordt niet doorgegeven aan derden.