van Meurs, uw orthopedische specialist

Geamputeerden moeten hun elektronische kunstbeen terug afgeven

12 June 2009 | door Johnny van Meurs

elektronisch C-LegIn de media was recent heel wat te doen over de zaak van Annelotte Rosseel en Dana Wouters. Deze vriendinnen verloren na een verkeersongeval elk een been. Omdat de verzekeraar hen nu zelf verantwoordelijk stelt voor het verkeersongeval, ontvangen ze geen schadevergoeding.

De meisjes komen nu financieel serieus in de problemen, en zullen hun elektronische C-Leg moeten afstaan en hun vroegere prothese terugvragen.

Dankzij de elektronische C-Leg, een computergestuurd kunstbeen dat het stappen vergemakkelijkt en vallen haast onmogelijk maakt, verliep de revalidatie uitstekend. Dankzij het elektronische systeem past de prothese zich automatisch aan aan de snelheid waarmee ze stappen.

elektronisch C-LegMaar recent kregen ze een nieuwe klap te verwerken. De verzekeraar van de Portugese trucker die het ongeval veroorzaakte, stelt dat de meisjes mee verantwoordelijk zijn voor het ongeval. De juridische discussie brengt met zich mee dat de twee vrouwen nog altijd geen euro schadevergoeding kregen. En de ziekenhuisfacturen blijven oplopen. Zo hebben ze reeds een afbetalingsplan ondertekend om in afwachting van een eventuele schadevergoeding zelf de ziekenhuiskosten te kunnen betalen.

Tags: prothese


Recent Nieuws

02.11.10Stretchwalker waarschijnlijk de meest comfortabele wandelschoen op onze planeet.
13.06.09van Meurs werkt mee aan diabetesvoetkliniek in AZ Sint-Jan te Brugge
12.06.09Geamputeerden moeten hun elektronische kunstbeen terug afgeven

Archief

Categorieën

Blijf op de hoogte

Velden met * zijn verplicht.
Uw emailadres wordt niet doorgegeven aan derden.