van Meurs, uw orthopedische specialist

Wanneer hebt u steunzolen nodig?

Hebt u regelmatig branderige en vermoeide voeten, overmatig veel eelt en likdoorns, of pijnlijke benen? Hebt u een blessure (gehad) of hebt u een voetafwijking? Knieklachten of reumatische aandoeningen? Dan bent u misschien toe aan steunzolen. Consulteer uw arts of loop meteen langs bij van Meurs.

Pijnloos lopen

Steunzolen op maat ondersteunen en corrigeren de hiel, voetboog, spieren, ligamenten en pezen in de voet. Zo loopt u weer zoals de natuur het voor u bedacht heeft … zonder pijn. Onze steunzolen zijn op maat van uw voeten gesneden. In tegenstelling tot confectiezolen, komen onze steunzolen op maat helemaal aan uw unieke behoeftes tegemoet.
De meest voorkomende redenen om steunzolen te dragen:

Hielpijn

Hielspoor of plantaire fasciitis is de ontsteking van het bindweefsel dat in de voetzool werkt als stabilisator en schokbreker. Het is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn. U bent er zeker vatbaar voor als uw voeten abnormaal fel naar binnen draaien (overpronatie). Bij het stappen komt uw hiel verkeerd op de grond neer. Zo overbelast u met elke stap uw hiel en ondervoet. Gradueel wordt de druk erger en zorgt voor pijn die kan komen en gaan, maar uiteindelijk blijft. De maatwerksteunzool stuurt de foutieve hielgang bij en ondersteunt de voetboog. Uw voet wordt ontlast en u stapt weer pijnloos.

Pijn aan de voetboog

Pijn aan de voetboog is gewoonlijk het resultaat van platvoeten, verhoogde voetbogen, lang staan, stappen en lopen, blessure en natuurlijke slijtage. Door de voetboog zacht te ondersteunen, verdwijnt uw pijn, en voorkomt u dat u voetproblemen ontwikkelt, zoals artritis, likdoorns en hamertenen. Bij een goed ondersteunde voetboog wordt bovendien de natuurlijke slijtage vertraagd.

Pijn als gevolg van diabetes

Diabetes kan aanleiding geven tot heel wat ernstige voetklachten: het beschermende vetweefsel van de voetzool verdunt, er is een slechtere bloeddoorstroming en verminderde gevoeligheid of neuropathie. Drukpijnen, chronische pijnlijke plekken en zweren ondervangt u best met steunzolen. Ze verlichten de pijn, beschermen gevoelige plekken en verminderen de kans op zweren.

Pijn bij reuma

Ook reuma kan u veel pijn geven bij het lopen. Immers, artritis zorgt ervoor dat uw voet hypergevoelig is. U kunt niet veel meer verdragen. Dan kan u bij ons soelaas vinden. Want niet alleen maken we uw steunzool op uw maat, we passen ook de hardheid ervan aan uw delicate voeten aan.

Pijn bij senioren

Het natuurlijke slijtageproces in voeten en enkels zorgt ervoor dat spieren, pezen en ligamenten losser en zwakker worden. U verliest calcium waardoor uw botten brozer worden en het vetweefsel op uw voetzolen wordt dunner. Steunzolen ondersteunen de voetbeentjes, het materiaal van de zool simuleert het natuurlijke vet van de voet en verlicht de pijn van uitstekende beentjes en hielspoor. Steunzolen op maat ondersteunen de voetboog en zorgen voor een correcte voetgang. U loopt veilig en klachtenvrij.

Meer steun nodig?

Heeft uw voet meer ondersteuning nodig, dan zal de arts u orthopedische of semi-orthopedische schoenen voorschrijven. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Meer over steunzolen

Orthopedische schoenen

Van Meurs orthopedische schoenen

In samenspraak met uw therapeutische team, maken we de schoenen die precies doen wat u voet nodig heeft. Van ondersteunen, verhogen tot corrigeren: uw schoen vangt uw unieke behoefte 100% op. Meer weten?

Orthese – Prothese

Van Meurs orthesen en prothesen

Een orthese, of ze nu ondersteunt of corrigeert, zorgt ervoor dat u weer klachtenvrij functioneert. Na een amputatie kunt u zich moedeloos en machteloos voelen. Meer weten?

Semi-orthopedische schoenen

Van Meurs semi-orthopedische schoenen

Voor voeten die net iets meer aandacht en zorg nodig hebben, heeft Van Meurs ook een uitgebreide collectie semi-orthopedische schoenen. Meer weten?

Recent Nieuws

02.11.10Stretchwalker waarschijnlijk de meest comfortabele wandelschoen op onze planeet.
13.06.09van Meurs werkt mee aan diabetesvoetkliniek in AZ Sint-Jan te Brugge
12.06.09Geamputeerden moeten hun elektronische kunstbeen terug afgeven