FAQ – Veelgestelde vragen én de antwoorden.

 

Johnny van Meurs

FAQ – Veelgestelde vragen

 

Moet ik speciale schoenen kopen voor steunzolen?

Steunzolen legt u gemakkelijk in confectieschoenen. U hoeft dus niet naar een speciale schoenzaak te lopen. En u of uw kinderen kunnen hun favoriete model blijven dragen. Kies wel voor degelijke schoenen. U hoeft geen grotere maat te kopen, maar moet er wel voor zorgen dat u in de hoogte ruimte over hebt. Er bestaan ook schoenen waarvan u de zool kunt uitnemen om er een andere in te leggen. Wij begeleiden en adviseren u graag en gratis in de keuze van de juiste schoen in de juiste maat.

 

Wat kosten steunzolen me?

De prijs van uw steunzolen hangt af van welke procedure u volgt.

U vraagt uw huisarts om u door te verwijzen naar de geneesheer-specialist. Die schrijft u steunzolen voor. U komt met uw voorschrift naar ons atelier. Uw steunzolen kosten Tussen €125 en €130 naargelang het gebruikte materiaal. De tussenkomst van het ziekenfonds bedraagt € 49,22. U hebt drie maanden garantie. En u loopt ruim twee jaar met uw zolen.

Bestelt u liever rechtstreeks? Kom langs naar ons atelier in Brugge. Een week later stapt u – dankzij onze maatsteunzolen – voor € 125 of € 130 naargelang het gebruikte materiaal, fluitend door het leven. U trekt dan wel niets terug van het ziekenfonds. Maar hebt uiteraard wel de drie maanden garantie. En u loopt ruim twee jaar met uw zolen.

 

Steunzolen voor kinderen: zin of onzin?

De meeste kinderen hebben tot hun tweede levensjaar platvoetjes. Zorgen hoeft u zich daar dus niet over te maken – uw kind groeit er wel uit. Pas als er tijdens de groei géén voetbooggewelf duidelijk zichtbaar wordt, kan platvoet een kwaal worden. Zijn banden en spieren van kindervoetjes in ernstige mate verslapt? Dan kunnen ze de voetbotjes niet meer in de juiste stand houden en krijgt uw kind knikvoetjes. De voet dynamisch ondersteunen heeft hier veel zin: door steunzolen te dragen tijdens de groeiperiode kunnen foutieve voetstanden immers definitief gecorrigeerd worden en kan de vorm van de voet zich herstellen.

 

Wat zijn steunzolen en hoe werken ze?

Steunzolen zijn veel meer dan inlegzooltjes. Het zijn orthopedische hulpmiddelen die een abnormale voetgang of voetstand behandelen of corrigeren. Steunzolen geven ondersteuning, stabiliteit en controle. Ze zorgen ervoor dat uw skelet terug in balans is. Dat voorkomt veel voorkomende lichaamsklachten. Steunzolen absorberen schokken en ontlasten druk op pijnlijke plekken. Wat ook uw specifieke probleem is, maatwerksteunzolen zorgen voor een individuele oplossing. Hoe ze werken? Ze geven uw voeten en enkels stabiliteit en laten ze efficiënter functioneren. En daar zijn niet alleen uw voeten, maar is ook de rest van uw lichaam mee gebaat. Want dat rust ten slotte op uw voeten.

 

Is een steunzool hetzelfde als een inlegzooltje?

Neen. De meeste inlegzooltjes koopt u zo in de winkel en zijn gemaakt van materialen die niet geschikt zijn voor dynamische ondersteuning. Ze hebben weinig of geen biomechanische of functionele controle of ondersteuning. Hoe u het verschil met een steunzool ziet? Als u ze dubbel kunt plooien, is het een gewone inlegzool – géén steunzool.

 

Hoe weet ik of ik een steunzool nodig heb?

Steunzolen kunnen biomechanisch onevenwicht in voet of enkels, zoals overpronatie, corrigeren. Na verloop van tijd zorgt een abnormale voetgang voor pijn en overdruk. Die kan leiden tot voetklachten en aandoeningen zoals tendinitis van de achillespees, likdoorns, hielspoor, plantaire fasciitis en zelfs kniepijn, heuppijn en lage rugklachten. Hebt u gedurende langere tijd aanhoudende pijn of hebt u overgewicht en/of diabetes? Dan zijn steunzolen aangewezen. Consulteer uw huisarts of kom rechtstreeks naar van Meurs voor een technische diagnose.

 

Genezen steunzolen mijn voetproblemen?

Steunzolen zijn geen wondermiddelen die al uw voetklachten en aanverwante problemen oplossen. Alleen bij kinderen kan een steunzool een foutieve voetstand in bepaalde gevallen 100% corrigeren. Steunzolen helpen uw voeten wel efficiënter te functioneren zodat ze kunnen genezen. Als ze regelmatig gedragen worden, verlichten ze de pijn en voorkomen ze bijkomende en aanverwante problemen.

 

Waarom zou ik geen goedkope confectiezolen dragen?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om confectiezolen te kopen. Maatwerkzolen leveren echter beter werk omdat we ze ter ondersteuning van uw specifieke voetproblemen hebben gevormd. Bovendien passen onze steunzolen perfect aan uw voet. Het was ùw voet die model stond voor het ontwerp, niet de typisch genormeerde voet uit de fabriekshandleiding.

 

Hoe lang duurt de fabricage van mijn steunzolen?

*Klaar één week na de maatname! Bij u eerste bezoek nemen wij een digitale voetscan. (ongeveer vijftien minuten), een week later zijn de zolen klaar. Pas de zool, laat hem eventueel wat bijschaven en u kunt onbezorgd stappen.

U kunt de steunzolen ook laten voorschrijven. Dat duurt langer. Want dan moet u eerst langs bij de huisarts. Die verwijst u door naar de specialist die u vermoedelijk pas enkele weken later afspraak geeft. Daarna komt u met uw voorschrift bij van Meurs. En loopt u ook weer een weekje later vrolijk te shoppen in een Brugse winkelstraat.

Steunzolen

 

ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Ze ontlasten de voet en verlichten spanningen in één of meerdere spiergroepen. Ze corrigeren uw voetstand en verbeteren zo u lichaamshouding. Meer weten?

Orthopedische Schoenen

 

In samenspraak met uw therapeutische team, maken we de schoenen die precies doen wat u voet nodig heeft. Van ondersteunen, verhogen tot corrigeren: uw schoen vangt uw unieke behoefte 100% op. Meer weten?

Orthese – Prothese

 

Een orthese, of ze nu ondersteunt of corrigeert, zorgt ervoor dat u weer klachtenvrij functioneert. Na een amputatie kunt u zich moedeloos en machteloos voelen. Meer weten?