In tegenstelling tot klassieke maatkorsetten immobiliseert de zitorthese niet volledig. Ze beweegt lichtjes met de gebruiker mee, maar brengt de lichaamsdelen steeds weer in de juiste positie terug.

 

Johnny van Meurs

Zitten in balans

Verzorgt u iemand die weinig of geen zitbalans of rompstabiliteit heeft? Zoekt u zitcomfort voor iemand die spastisch, hypotoon of paratoon is of Alzheimer heeft? Bieden standaardvoorzieningen uw patiënt te weinig ondersteuning en comfort? van Meurs verzorgt zitorthesen op maat.

 

Steunen en meebewegen

Mensen met spasticiteit of hypotonie hebben vaak last van neuromusculaire scoliosen, heupontwrichting, contracturen, doorligwonden en pijn. Daarom dienen onze op maat gemaakte zitorthesen in eerste plaats als orthopedische maatkorsetten. In tegenstelling tot klassieke maatkorsetten immobiliseert de zitorthese niet volledig. Ze beweegt lichtjes met de gebruiker mee, maar brengt de lichaamsdelen steeds weer in de juiste positie terug.

 

Optimale ondersteuning en correctie

Onze maatwerkzitorthese maakt een goede en comfortabele zithouding mogelijk voor wie extra ondersteuning of correctie nodig heeft:

 

    • Neuromusculaire scoliose: komt voor bij jonge kinderen en ontwikkelt zich opvallend snel. Als u er op tijd bij bent, voorkomt een zitorthese met succes verergering van de toestand.

 

    • Heupluxatie: door een spreiding in te bouwen, kan de heupkom zich normaler ontwikkelen. Het effect? Minder kans op luxatie, makkelijker bewegen en minder pijn.

 

    • Spasticiteit en contracturen: de gebruiker zit in een comfortabele houding die reflexen afremt. Het gevolg is een lagere tonus, en het behouden van passieve en actieve bewegingsuitslag van de gewrichten.

 

    • Preventie van doorligwonden (decubitus): wie constant zit, heeft een hoger risico voor decubitus, vooral bij de stuit. We zorgen voor een optimale ondersteuning, waardoor onderuitzakken niet meer mogelijk is.

 

    • Pijn: neuromusculaire scoliose, heupluxatie, spasticiteit, contractuurvorming en decubitus kunnen in diverse stadia zorgen voor toenemende pijn bij de patiënt. Dankzij onze zitorthesen vermindert de pijn significant. Dat resulteert in een directe verbetering van de levenskwaliteit van de patiënt.

 

 

Ons team staat voor u klaar!

Semi-Orthopedische Schoenen

 

Voor voeten die net iets meer aandacht en zorg nodig hebben, heeft Van Meurs ook een uitgebreide collectie semi-orthopedische schoenen. Meer weten?

Steunzolen

 

ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Ze ontlasten de voet en verlichten spanningen in één of meerdere spiergroepen. Ze corrigeren uw voetstand en verbeteren zo u lichaamshouding. Meer weten?

Orthopedische schoenen

 

In samenspraak met uw therapeutische team, maken we de schoenen die precies doen wat u voet nodig heeft. Van ondersteunen, verhogen tot corrigeren: uw schoen vangt uw unieke behoefte 100% op. Meer weten?